Begin het school jaar fit!

Meestal is er na je drukke en leuke vakantie weinig tijd om bij te tanken en weer aan de slag te gaan op school of werk. Daar komen die extra ijs-, chocolade- en lekkere drankjes kilo’s ook nog eens bij. Dit maakt het vaak moeilijk om weer aan de slag te gaan en werkt soms demotiverend. Zelfs als je op je eetpatroon gelet hebt, wilde de beweging er nog wel eens bij in schieten op vakantie. Daarom geef ik jullie vandaag enkele tips om weer aan de slag te gaan en het ‘jaar’ fit te beginnen!

2

Omdat iedereen net als celebrities een heel team aan voedingsdeskundigen en personal trainers tot zijn beschikking heeft, is het misschien een idee om een sport app te downloaden. Sommige sportscholen hebben (gratis) personal coaches tot hun beschikking als je lid wordt, anderen zullen dit niet hebben en dan moet je dus zelf een schema samenstellen. Zelf kun je vanuit huis ook je lichaam trainen, door bijvoorbeeld de video’s van Blogilates te volgen. Het voordeel? Een enthousiaste vrouwelijke YouTuber die je overal doorheen sleept in haar pilates video’s!

Ga je toch liever naar de sportschool? De sportschool is niet voor jou alleen en dat betekent dat mensen je zullen zien zweten en meestal zijn sportkleren nu ook niet de meest fancy kleren. Alle sportschool-motivatie begint bij zelfvertrouwen. Zonder zelfvertrouwen is het lastig om jezelf ertoe te zetten om te gaan sporten, dus zet je shame opzij en pak je fame! Wat altijd helpt is er goed uitzien en mocht je nu net als ieder ander menselijk wezen zweten tijdens het sporten, dan zou ik vooral gaan voor sportkleding van een goed merk. Mocht je hier geen honderden euro’s aan uit willen geven, dan zijn er naast de A-merk stores ook andere winkels waar je voor een zeer acceptabele prijs, de nieuwste sneakers kan scoren zoals Adidas, een van mijn persoonlijke favorieten!

3

Heb je nu nog geen motivatie? Dan is het wellicht beter om op een teamsport te gaan. Zo houden anderen je gemotiveerd en maak je een hoop nieuwe vrienden! Niet zo van het geld uitgeven? De app ‘Hardlopen met Evy’ traint je conditie door middel van hardloop coaching. Het is ook zeker leuk om dit met je vrienden samen te doen!

Wat is jouw beste tip om het schooljaar fit te beginnen?

Een gedachte over “Begin het school jaar fit!

Reageer hier op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s