Hotspots @ Parijs

Dat Parijs mijn favoriete stad ooit is kan ik gewoon niet ontkennen. Als je mij nu zou vragen waar ik op dit moment zou willen zijn, zou Parijs het antwoord zijn. Het heeft alles waar ik van hou: mode, architectuur, lekker eten en een bijzondere sfeer. Van de gezellige straatjes met een typische boulangerie op de hoek, tot de luxe winkels aan de Rue de Saint-Honoré : Ik hou ervan. Mijn liefde voor de stad is nu wel duidelijk denk ik. Graag wil ik jullie een aantal hotspots laten zien, die net iets anders zijn dan de toeristische attracties.

belleville

Belleville

Belleville is een wat minder bekende wijk in Parijs. Belleville staat bekend om zijn street art, waar ik zelf enorm fan van ben. Het is een multiculturele wijk met veel buitenlandse winkeltjes. Als je niet geïnteresseerd bent in street art dan is het niet zo’n boeiende wijk, maar ben je dat wel dan is deze wijk zeker een bezoekje waard. Een straat vol met street art die je echt niet kunt missen is Rue Dénoyez.

lemarais

Vintage shoppen in le Marais

Le Marais is een redelijk bekende en grote wijk in Parijs. Persoonlijk vind ik de vintage winkeltjes erg leuk. De wijk heeft van alles wat, luxe winkels zoals Fendi maar ook vintage shops, maar vooral de sfeer van deze wijk spreekt mij erg aan.

tuileries

Tuileries garden (Café le Medicis)

De Tuilerieën is de naam voor het stuk tussen de drukke winkelstraat Rue de Rivoli en de Seine. Het is een heel mooi park met vijvers, fonteinen en beelden. In het park zijn ook een aantal restaurantjes. Ik vind het altijd moeilijk om een restaurant/cafe uit te zoeken omdat het er meestal allemaal heel leuk uit ziet. Vorige zomer heb ik bij café le Medicis een heerlijke virgin cocktail gedronken, dus dat is zeker een aanrader. Vanaf het park heb je ook een mooi uitzicht op de Eiffeltoren.

Dit zijn drie van mijn favoriete plekjes in Parijs maar ik weet zeker dat er nog meer geweldige hotspots zijn te vinden. Wat is jouw favoriete plek in Parijs?

6 gedachten over “Hotspots @ Parijs

Reageer hier op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s