My Favorite Healthy Super-Lunch

Onlangs ontdekte ik een food-plan in de Cosmopolitan om in 2 dagen je immuun systeem op peil te brengen. Een onderdeel hiervan was deze lunch en sindsdien is dit mijn favoriete lunch. Het is heel simpel te maken, ontzettend gezond en verrukkelijk lekker. Ik wilde jullie hier niet van onthouden, ook al is het net wat andere content dan ik normaal post. Vandaag laat ik jullie dus zien hoe je deze lunch maakt!

IMG_5804

Wat heb je nodig? All you need is:

  • 2 sneetjes bruin brood
  • 1 blik sardientjes
  • 1/2 limoen
  • 1 avocado
  • Eventueel olijf olie om de sardientjes in te bakken

IMG_5818 copy

De eerste stap is het roosteren van je sneetjes brood. Mijn broodrooster doet het niet, maar je sneetjes even in een pan leggen werkt eigenlijk net zo goed!

IMG_5820 copy

Terwijl ik de sardientjes in een pan bak in de zonnebloemolie die er al bij zat, snijd ik de limoen door tweeën en snijd ik de avocado in stukjes.

IMG_5836 copy

IMG_5842 copy

Nu leg ik 1 sardientje op een snee brood en snijd ik deze door midden zodat hij wat beter verspreid ligt.

IMG_5856 copy

Als laatste stap leg je de stukjes avocado er bovenop en doe je er een scheutje limoen over. Ik knijp een halve limoen uit over beide sneetjes brood (dan heb je ongeveer een goede verhouding).

En nu.. smullen maar! Ik ben echt heel blij dat ik dit ontdekt heb. Avocado’s zitten vol antioxidanten, limoen vol vitamine C en de sardientjes zijn rijk aan gezonden vetten (omega-3)  en eiwitten. Daarnaast is de smaak geweldig!

Ik ben heel benieuwd of jullie dit van plan zijn te proberen en wat jullie vinden van een healthy food post in het algemeen. Let me know! 

[Xx Anna]

2 gedachten over “My Favorite Healthy Super-Lunch

Reageer hier op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s