Back to school DIY

Vandaag heb ik een ‘Back to school DIY’ voor jullie. Nu school steeds dichterbij komt, is het natuurlijk heel erg handig om je je een beetje voor te bereiden voor school. Ik heb deze DIY uitgekozen, omdat je hem zo gedaan hebt en omdat het kan met alles wat je in huis hebt (op de Washi tape na dan, misschien). Deze zelfgemaakte ‘alles-houder’ is heel erg handig voor ‘back to school’. Je hebt een pennen vak, een vakje voor wat grotere spulletjes en dan daarna heb je nog een vak dat groot genoeg is voor schriftjes. Je kan natuurlijk ook kiezen voor grotere vakken, dat je ook nog A4-vellen kwijt kan.

Wil je weten hoe ik hem gemaakt hebt, lees dan snel door!

IMG_8647b

Wat heb je nodig?

  • Een groot kartonnen pak
  • Een iets kleiner kartonnen pak
  • Een kleiner kartonnen pakje/doosje
  • Washi tape (ik heb deze van de Hema)
  • Plakband
  • Schaar
  • Edding stift

IMG_8649b

Eerst markeer/omlijn je de delen op de kartonnen pakken die weg moeten. Zorg ervoor dat de pakken aflopen kwa grootte! Zo heb je een mooi trap effect.

IMG_8650b

Hier zie je dat ik de overbodige delen heb weg geknipt. Je ziet zo ook dat de pakjes mooi aflopen kwa hoogte. Je kan natuurlijk ook kiezen voor pakken die even breed zijn. Maar mij leek het wel leuk als ze in alle vormen verschillen.

IMG_8652b

Hier kan je zien dat ik alle pakken aan elkaar vast heb gemaakt. Het is handig als je eerst de twee grootste pakken aan elkaar vastmaakt en dan als laatste het kleinste pakje er nog aan vast plakt.

IMG_8655b

Als alle pakken aan elkaar vast zitten, begin je met de Washi tape. Ik heb het een beetje op kleur proberen te doen, wat ik een heel leuk eindresultaat vond hebben. Dit vond ik echt leuk om te doen ;).

IMG_8659b

En hier is het eindresultaat. Ik heb ook nog de delen van de pakken die net niet met Washi tape gedaan konden worden, ingevuld met de Edding stift. Je ziet het bijna niet, dus zo is het goed opgelost.

IMG_8866b

Daarna vul je de vakjes en heb je een goed georganiseerde en opgeruimd bureau. En het ziet er ook nog eens heel schattig uit!

IMG_8868b

Wat vinden jullie van deze DIY? Gaan jullie hem ook doen?

Reageer hier op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s