Ecco Event @Factory Petit!

Ik begin dit artikel met een van de Instagram foto’s die ik (@annekoolen) geplaatst heb over dit event, omdat ik mijn draai met Instagram weer gevonden heb. Een tijdje postte ik vrij weinig omdat ik bang was dat het niet bij mijn feed zou ‘passen’. Momenteel heb ik een feed waar ik bijna alles wel in kan laten passen en ik ben hier erg blij mee :D.

Maar goed, back to business! Ik bezocht gisteren het Ecco tassen-maak event in Factory Petit in Amsterdam. Het was een schattig klein ‘fabriekje’ die ze zo in elkaar kunnen vouwen en meenemen naar een andere locatie wanneer nodig. Op het evenement kon ik mijn eigen tas ontwerpen en maken. Kijken jullie mee?

Als eerst kregen we een presentatie over Ecco en de verschillende soorten leer. Wat ik niet wist was dat Ecco blijkbaar ook leer produceert voor merken als Dior en Alexander Wang. Daarnaast was er leer dat van kleur veranderd wanneer de temperatuur veranderd. Finally was ik erg enthousiast toen ik hoorde dat ze ook samenwerken met Apple voor de leren iWatch bandjes en telefoonhoesjes.

Na dit verhaaltje konden we een tassenontwerp en kleuren leer kiezen. Ik ging voor een shopper omdat dit veruit mijn favoriete tassen zijn. Ik gebruik ze altijd en overal en wanneer je haast heb gooi je alles er gewoon in en ben je weg! 😀

img_7719

Op de gele tafel hierboven kon je je tafel laten verven. Dit had ik niet helemaal goed meegekregen dus dit heb ik niet gedaan, maar bij een aantal mensen die het wel deden zag het er heel gaaf uit!

img_7731

Daarna mijn ‘echte’ eerste stap. Je moest twee gaatjes aan beide uiteinde van beide hengels maken, en gaatjes in de tassen stof zelf, waar je de hengsels aan vast ging maken. Deze moesten 10 cm van de buitenrand af en het bovenste gaatje moest ongeveer op de hoogte van de breedte van de liniaal.

Daarna kon je moet druk knopjes en een soort druk machientje de hengels aan de tas bevestigen.

img_7730

Tussendoor nog even instagram foto’s maken :D. Hier zie je Janne (Radiate Fashion) en Leila (Stagiaire BeautyBox).

img_7720

Ten slotte kon de naaister alles met een naaimachine in elkaar naaien. Ze maakte wel 20 tassen in een uur tijd. Ongelofelijk!

img_7745

Hier zet ze mijn tas in elkaar.

img_9228

En dit is het eindresultaat! Ik ben er erg blij mee! In het begin wilde ik een lichte tas maken met een andere voor en achterkant. Uiteindelijk kwam iemand aanzetten met deze bijzondere kleur en heb ik die genomen voor de achterkant. De hengels vond ik er zelf erg mooi bij passen!

img_9231img_9240

En dit is mijn grijs achtige achterkant!

img_9244

Hier zie je het verschil van de kleuren. Persoonlijk wist ik eerst niet helemaal zeker of de kleuren goed bij elkaar zouden staan, maar uiteindelijk vind ik het erg tof! Net wat anders haha!

img_9248

Toen we weg gingen kregen we nog een goodiebag mee van het PR bureau die alles georganiseerd had. Hier zat een T-shirt in met een design van..

img_9250

That’s right: Sella Molenaar! Super grappig want zij had mij ook nageschilderd op de afgelopen editie van Amsterdam Fashion week!

img_9253

Al met al vond ik het een erg leuk event met leuke bloggers en een toffe sfeer! Wat vinden jullie van mijn zelf gemaakte tas? 

 

xx

2 gedachten over “Ecco Event @Factory Petit!

Reageer hier op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s