Het Heerlijkste IJskoffie Recept

De zomervakantie is misschien ten einde gekomen, de zomer lijkt nog in volle gang te zijn. Voor zover dit kan in Nederland tenminste. Met dit weer heb ik zin om een terrasje te pakken, naar het strand te gaan of te gaan picknicken. Maar ik heb vooral zin in een lekker, verkoelend drankje. Dit drankje is geïnspireerd op de beste ijskoffie die ik ooit dronk bij Picknick, een schattige lunchroom in Rotterdam. Het exacte recept daarvan weet ik niet, maar ik heb geprobeerd om deze te evenaren. Dit is best aardig gelukt, al zeg ik zelf!

Wat heb je nodig om deze ijskoffie te kunnen maken? Het is heel simpel:

  • Espresso
  • Melk
  • Suiker
  • Ijsklontjes

001

Zet als eerst een espresso, voeg suiker toe en zet de koffie in de vriezer. Schenk de melk in een glas en doe er ijsklontjes bij. Wanneer de espresso koud is geworden kun je ‘m bij de melk schenken, and you’re good to go!

003

004

De glaasjes komen van de Primark, ik vind ze zo schattig!

Hoe komen jullie deze warme dagen door?

2 gedachten over “Het Heerlijkste IJskoffie Recept

Reageer hier op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s