Top 3 Boeken Om Te Lezen Tijdens Koud Weer

Hallo allemaal!

Ik ben helemaal gek van boeken en er een paar aanraden klonk helemaal super. Ik heb drie aanraders om te lezen tijdens koud weer. Maar ze zijn wel allemaal in het genre fantasie! Dat komt omdat dat mijn lievelings-genre is en ik daar heel erg veel boeken van heb gelezen om over te vertellen. Ook wil ik even zeggen dat, voor de mensen die niet lezen (of het niet leuk vinden), ik geloof écht in het motto: Als je niet van lezen houdt, heb je nooit het goede boek gelezen. Ik hoop dat een van deze drie boeken het dan misschien wel wordt voor jou! Oké, lezen jullie mee?

img_9526b

Boek 1

De eerste aanrader is ‘De ijzeren engel’ (in het Nederlands) van Cassandra Clare en dit boek vind ik persoonlijk heel erg passen bij het koude weer. Het speelt zich af in oud Engeland, en zoals je waarschijnlijk wel weet, is het daar heel vaak koud.

Ik ben zelf niet zo goed in het samenvatten van een boek, dus hierbij de samenvatting van Bol.com, de beste die ik heb kunnen vinden:

Tessa Gray (16) reist in 1878 vanuit New York naar Southampton. Niet haar broer maar de Donkere Zusters halen haar van de boot. Zij houden Tessa gevangen en ze moet van hen zware oefeningen doen. Tessa blijkt een heksenmeester te zijn met de unieke vaardigheid om de vorm van een ander over te nemen. De zusters willen Tessa uithuwelijken aan de magister. Dit wordt voorkomen door ingrijpen van Will en Jem, twee jonge schaduwjagers. Zij nemen Tessa mee naar het Instituut in Londen. De schaduwjagers willen de magister vinden, maar dat blijkt niet zo eenvoudig. Dit boek is het eerste deel van de trilogie ‘De helse creaties’.

(Daarnaast speelt romantiek ook een hele grote rol in het boek!)

img_9604b

img_9532b

Boek 2

Harry Potter staat bij mij thuis echt voor kerst. Ik link het er zelf ook heel erg aan. Misschien omdat we de films altijd in de winter kijken (heel het jaar door eigenlijk, maar goed) en omdat het zich natuurlijk ook in Engeland afspeelt.

Over Harry Potter hoef ik niet veel te vertellen. Maar echt, je moet de boeken een keer gelezen hebben óf op zijn minst het proberen! De Harry Potter serie blijft toch echt een klassieker!

img_9602b

img_9535b

Boek 3

Dan hebben we ‘Schim en Schaduw’ van Leigh Bardugo! Deze schrijfster is de laatste tijd heel erg populair, ook vanwege haar andere serie. Maar goed, nu even over deze serie.

Dit boek heeft een best Oost-Europees laagje en dat maakt het voor mij echt gelijk iets voor koud weer.

Hier is de Bol.com samenvatting:

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

 

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

Het is echt een super leuke serie en heeft ook weer romantische aspecten (wat ik zelf heel erg leuk vind)!

img_9599b

img_9523b

Welk boek lijkt jou het leukste?

– Britt

Een gedachte over “Top 3 Boeken Om Te Lezen Tijdens Koud Weer

Reageer hier op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s