Snowflake Kamer DIY

Hey allemaal! Vandaag heb ik weer een leuke Do It Yourself voor jullie. Dit keer geen fashion-DIY, maar een kamer-DIY. Ik vond een afbeelding van een snowflake slinger op WeHeartIt en het zag er erg leuk uit, dus besloot ik er zelf ook een te maken! Vandaag laat ik jullie zien hoe ik dit gedaan heb. Hij is wel iets anders dan die van WeHeartIt, want ik heb en witte muur dus als ik witte sneeuwvlokken gemaakt zou hebben zouden ze haast niet te zien zijn. Kijken jullie mee?

img_9591

Deze DIY is simpel en je hebt haast niets nodig. De meeste dingen die je nodig hebt heb je waarschijnlijk zelfs al in huis! Dit zijn de benodigdheden:

 • Een grijze/zilveren spuitbus. Deze heb ik gehad bij de Action.
 • Een stukje touw. Zelf heb ik zo’n 2 meter gebruikt.
 • Een aantal velletjes wit A4 papier, of vierkant wit papier.
 • Een Schaar.

img_9596

Nou laten we dan maar beginnen! Voor deze DIY heb je vierkante stukken papier nodig. Ik had alleen A4 papier dus vouwde ik de ene kant langs de bovenste rand dubbel. Vervolgens knipte ik langs de lijn de buitenste rechthoek er af. Als je hem dan open zou vouwen dan heb je een vierkant.

img_9598

Vervolgens vouwde ik het stuk papier nog 1 of 2 keer dubbel. Hoe vaker je hem dubbel vouwt, hoe gedetailleerder je sneeuwvlok wordt. Maar let wel op dat het ook moeilijker is om erin te knippen dan.

img_9601

Je raadde het waarschijnlijk al, nu is het tijd om random figuren uit je opgevouwde driehoek te knippen. Als je klaar bent vouw je hem weer open en dan heb je een sneeuwvlok!

img_9741

Ik sprayde zilveren verf over de witte sneeuwvlok. Je kunt zelf natuurlijk elk mogelijke kleur kiezen. Het is maar net wat je zelf leuk vindt! het is het beste als je dit deel buiten doet, want de verf stinkt heel erg en anders loop je risico dat je de vloer behoorlijk vies maakt. Als je het toch binnen doet zet dan alle ramen open en zorg dat de vloer bedekt is met genoeg kranten rondom de doos.

img_9746

img_9747

img_9754

Nu is het tijd voor het touw! Ik legde alle sneeuwvlokken naast elkaar om te zien hoeveel touw ik ongeveer nodig had. Vervolgens knipte ik dit stuk af en reeg ik het door de bovenste gaatjes van mijn sneeuwvlokken. Als je bij een sneeuwvlok geen gaatje bovenaan in het midden hebt, kun je die er nog bij knippen zodat het touw erdoorheen kan.

img_9766

img_9768

Omdat de sneeuwvlokken anders naar elkaar toe schuiven plakte ik de voorkant en achterkant vast met een stukje plakband, zodat alle sneeuwvlokken ongeveer even ver uit elkaar zouden blijven.

img_9784

En nu kun je je slinger ophangen! Ik vind het een super leuk winters effect hebben en besloot hem onder mijn lichtjes te hangen. Wat ook leuk zou zijn bijvoorbeeld is om lichtjes om het touw heen te draaien en dat samen op te hangen. Maar je hebt uiteraard niet per se lichtjes nodig!

img_9833

Wat vinden jullie van deze DIY? Ik ben heel benieuwd! 

Liefs, Anna

2 gedachten over “Snowflake Kamer DIY

 1. internet marketing

  I don’t know if it’s just me or if everybody else encountering problems with
  your site. It appears like some of the text on your posts are running off
  the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is happening to them too?
  This could be a issue with my web browser because
  I’ve had this happen previously. Many thanks

Reageer hier op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s