De beste tips om te sparen!

Het is het einde van de maand en ik bedenk me hoe ik nog een week kan overleven met 40 euro. Waar is mijn geld eigenlijk aan op gegaan, zoveel heb ik toch niet gekocht? Elke maand heb ik weer hetzelfde probleem. Toch wil ik graag op vakantie, en die leuke nieuwe schoenen zouden ook niet misstaan. Momenteel ben ik aan het sparen voor een trip naar Parijs, en ik heb een aantal manieren om te sparen gevonden die voor mij werken. Deze manieren deel ik graag met jullie!

sparen3

#1 Maak een overzicht van jouw uitgaven

Ten eerste is het belangrijk om een beetje inzicht te krijgen van wat er binnenkomt, en wat je weer uit moet geven. Zet jouw vaste lasten zoals abonnementen ten eerste op een rijtje. Zo kun je goed zien hoeveel je überhaupt kunt sparen.

#2 Neem alleen Cash mee tijdens het uitgaan/shoppen

Pinnen is zo gemakkelijk, het contactloos betalen maakt het nog makkelijker. Vooral tijdens het uitgaan gaat geld uitgeven dan erg snel. Neem daarom alleen cash mee, en laat je pinpas thuis liggen. Zo kan je nooit meer uitgeven dan dat je in gedachte had.

sparen2

#3 Verkoop je oude spullen

Extra geld nodig? Speur je kledingkast door! Er ligt vast genoeg wat je niet meer draagt. Ook al vind ik het zelf altijd veel gedoe om spullen te verkopen op Marktplaats, is het wel handig. Sites zoals United Wardrobe kun je ook gebruiken.

#4 Koop minder nonsens

De makkelijkste, maar tegelijk moeilijkste tip. Tijdens de pauze even lunch halen bij de kantine? Je kunt ook zelf eten meenemen! Het lijkt misschien een kleine besparing, maar op lange termijn tikt het toch aardig aan.

Wat zijn jouw tips om te sparen, en wat is jouw spaardoel?

-Jill

Reageer hier op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s