Hoe weet je of de kwaliteit van een make-up kwast goed is?

Hey allemaal! Vandaag weer eens een make-up artikel! Het leek mij wel interessant om eens uit te zoeken wat een goede make-up kwast nu eigenlijk goed maakt. Vandaag deel ik mijn bevindingen. Het komt er op neer dat er 5 belangrijke punten zijn die een goede make-up kwast onderscheiden. Kijken jullie mee?

IMG_1348

1. Als je er van bovenaf tegenaan kijkt dan vallen er geen haartjes ver buiten. 

Als je een nieuwe kwast koopt en haartjes vallen ver buiten de vorm van de kwast, dan is dit een no-go.

2. Als je er met twee vingers knijpend overheen beweegt (van onder naar boven) dan vallen er geen haartjes uit.

De kwast uit de bovenstaande 3 foto’s is dus niet goed!

IMG_1356

3. De haartjes zijn niet synthetisch maar natuurlijk.

Binnen het synthetische gedeelte zit natuurlijk ook een groot verschil in kwaliteit. Maar bij natuurlijke haartjes zijn de haartjes vaak dunner. Dit zorgt ervoor dat je het product dat je wilt gebruiken beter pakt op de kwast, omdat er meer haartjes zijn bij een gelijke grootte van de kwast.

IMG_1357

4. Als je de kwast over je huid beweegt, dan is hij zacht, geeft hij geen irritatie en is hij niet ruw. 

Dit is een kwestie van gevoel, maar als je het verschil eenmaal een keer gevoeld hebt dan snap je waar dit over gaat. Een goede zachte kwast glijd heel soepel over je huid heen. Als je een minder goede kwast hebt dan merk je dat dit een stuk stroever gaat. Zelf probeer ik dit uit door de kwast in mijn rechter hand te houden en een infinity symbool op mijn linker onder arm te tekenen. Bij een goede kwast gaat deze beweging zonder schokken/stugheid.

IMG_1358

5. De vorm van de kwast is rond-ish. 

Alle kwasten verschillen van formaat en de hoeveelheid ronding, maar het is goed als de kwast een ronde vorm heeft (kleinere haartjes aan de zijkanten en langere in het midden). Dit zorgt ervoor dat de kwast en het product goed meebewegen met de vorm van je gezicht.

Op de kwast rechts hierboven zie je dat de haartjes allemaal vrijwel even lang zijn. Dit is dus niet goed. De linker kwast heeft een mooie ronding met kortere haartjes aan de buitenkanten.

Ik hoop dat dit jullie iets op weg helpt! Veel succes met het uitzoeken van een goed kwasten 😉 Zelf ben ik erg fan van het merk Zoeva en Mac. Mac is een stuk duurder en daar heb ik dan ook maar 1 kwast van, maar als je het kunt betalen is het zeker aan te raden. Mocht je nog andere tips hebben dan die in dit artikel, laat het dan vooral weten in de reacties!

 
XOXO Anna

2 gedachten over “Hoe weet je of de kwaliteit van een make-up kwast goed is?

Reageer hier op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s