Review Florence Nails Gel Polish Pakket met UV-LED Lamp

Hoi allemaal!

Vandaag ga ik iets heel speciaals reviewen, namelijk een complete nagellak set! Ik heb deze set zelf gekocht omdat ik graag thuis mijn nagels mooi wil kunnen doen. Dit kan ook met normale lak, maar ik was al een hele poos benieuwd naar gel lak en normale lak blijft minder lang zitten. Daarnaast heb ik nooit het geduld om normale nagellak te laten drogen. Deze oplossing is dus ideaal voor mij! Ik heb de hele set gekocht op nagelgroothandel.nl voor €103,- exclusief BTW, wat neerkomt op €124,63 inclusief BTW. In deze post laat ik jullie zien wat er in de set zit en deel ik mijn eerste ervaringen! Kijken jullie mee?

Ik heb gekozen voor een lamp met LED lichten omdat ik op internet las dat een LED lamp de nagellak sneller laat drogen dan een UV lamp. Let wel: niet alle nagellakken kunnen gedroogd worden door LED lampen. Dus lees altijd de gebruiksaanwijzing van de nagellakjes voor dat je deze koopt.

Dit zat er allemaal in het pakket:

 • Een bokkenpootje
 • Een nagelvijl
 • Een schuurblok
 • Celstofdeppers.
 • Florence Nails bonding primer
 • Florence Nails base/top coat
 • Twee Florence Nails kleurtjes (naar keuze). Zelf heb ik gekozen voor Paraguay Peach en Buffalo Pink.
 • Florence Nails nail clean
 • Florence Nails finishing wipe
 • Reymerink aceton
 • Promed UV-LED UVL-54 All in (de lamp)

Op de website stond dat er nog 100 Nail XL folie wraps in zouden zitten. Deze kreeg ik later nageleverd want deze waren uitverkocht toen ik mijn bestelling plaatste. Wel fijn dat ik de rest binnen een dag al geleverd kreeg!

Aan de slag

Na het checken van de inhoud ging ik aan de slag! Ik begon met het terug duwen van mijn nagelriemen, het vijlen van de bovenkant van mijn nagels en de nagel oppervlakte. Dit werkte allemaal goed. Echter weet ik niet hoe lang de meegeleverde vijlen goed blijven na verloop van tijd. Het leek na 1x vijlen al alsof het ruwe randje ervan af ging en de vijlen de volgende keer alweer minder goed werken.

Stap 2 was het aanbrengen van de nail clean. Daarna bracht ik de bonding primer aan. Vervolgens gebruikte ik de base/top coat als base coat en liet deze 120 seconden onder de lamp uitharden.

Hierna was het tijd om de kleur nagellak te kiezen. Met twee lakjes was de keuze snel gemaakt: ik was al meteen erg benieuwd naar dit koraal kleurtje (Paraguay Peach). Ik heb 3 laagjes aangebracht in totaal en telkens na het aanbrengen mijn nagels 120 seconden onder de lamp gehouden. De timer op de bovenkant van de lamp is erg handig en hij gaat automatisch aan als je je hand eronder legt en begint dan te tellen. Ook heeft de lamp een stand zonder hitte van 99 seconden. De andere standen zijn 60, 30 en 10 seconden. De lamp werkt super fijn en ik ben hier dan ook erg blij mee! Daarnaast voelt de lamp erg professioneel aan. Indien gewenst kun je ook de onderkant eraf halen. Deze zit vast met magneten.

Vervolgens bracht ik nog een keer de base/top coat aan als top coat en ook deze heb ik weer 120 seconden onder de lamp laten uitharden. Tot slot gebruikte ik de meegeleverde celstofdeppers met de finishing wipe om het plakkerige laagje van mijn nagels af te halen. En dit was dan het resultaat!

Ik had wel het idee dat mijn nagelriemen erg droog waren geworden van de behandeling, vandaar dat ik besloot om nog een eigen lakje die niet in dit pakket zat te gebruiken: de Trind Cuticle Balsam. Deze heb ik al jarenlang en ik gebruik deze altijd wanneer ik droge nagelriemen heb. Dit is zeker een aanrader! Overigens vind ik ook de nail balsam van Trind erg fijn!

Ik ben super blij dat ik dit pakket gekocht heb! Op het feit na dat de nagel vijlen waarschijnlijk niet heel lang mee gaan, vind ik het een erg fijn pakket! Het voelt echt als een professionele nagelsalon behandeling en het is vrij eenvoudig te gebruiken als je eenmaal weet hoe het moet!

Het enige dat ik wel handig gevonden had was een gebruiksaanwijzing van de volgorde waarin je de producten moet gebruiken. Nu heb ik het uitgevonden door op verschillende sites hierover te lezen en enkele YouTube videos te kijken (en nog weet ik niet 100% zeker of ik het goed gedaan heb). Echter is dit wel een groothandel dus dit bedrijf verkoopt waarschijnlijk voornamelijk aan bedrijven. En die weten uiteraard wel hoe ze het moeten gebruiken!

UPDATE: inmiddels heb ik via een reactie van NailXL te horen gekregen dat er inderdaad een gebruiksaanwijzing bij had moeten zitten. Deze hebben ze mij alsnog via de mail toegestuurd. Erg fijn! En wat bleek? Ik heb de basecoat te lang uit laten harden waardoor mijn nagelriemen inderdaad droog werden! Dus mocht je deze behandeling proberen, laat de basecoat dan wat minder lang uitharden.

Hebben jullie ook een UV/LED lamp? Wat zijn jullie ervaringen? Ik ben super benieuwd!

Liefs,

Anna

Reageer hier op!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s